Τέτοια μέρα κάθε χρόνο! (pics)

Η φαντασμαγορική και απίθανη νίκη της Ελλάδας κόντρα στην Πορτογαλία και η μέρα που όλος ο κόσμος μιλούσε για το “ελληνικό έπος”.

Δεν θα υπάρξει καμία 4η Ιουλίου που δεν θα θυμηθούμε το θαύμα στο ποδόσφαιρο, τότε που όλοι δόξασαν την Ελλάδα, τους θρύλους του 2004, για την κατάκτηση του Euro. Έχουν περάσει 15 ολόκληρα χρόνια και όμως, η μέρα μοιάζει τόσο ζωντανή και τα συναισθήματα τόσο έντονα σα να το ξαναζούμε. Τα βιντεάκια, οι άπειρες φωτογραφίες και οι αναμνήσεις από τα ξέφρενα γλέντια στους δρόμους της χώρας είναι ένα δείγμα από το τι είχε προκαλέσει αυτή η ιστορική νίκη.

Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ βρέθηκε μετά από ένα μεγάλο ταξίδι στο Ντα Λουζ να αντιμετωπίσει την Πορτογαλία με θρύλους του ποδοσφαίρου, ακόμη και το νέο τότε Ρονάλντο, χωρίς να γνωρίζει τι την περίμενε. Ένα γκολ ήταν αρκετό αφενός για να κάνει ένα στάδιο να ξεσηκωθεί και αφετέρου ένα ολόκληρο ποδοσφαιρικό τιμ να μην πιστεύει αυτό που ζει. Για όσους έμειναν πίσω και είδα τον αγώνα από το σπίτι τα λόγια είναι περιττά.

Η μέρα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων και αυτό γιατί κανείς δεν πίστευε τι μπορεί να καταφέρει μια χώρα αλλά και πια ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Share article

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ