Αλλάζει το Τσάμπιονς Λιγκ από το 2024!

Η ΟΥΕΦΑ παρά το ντόμινο εξελίξεων προχώρησε σε αυτό που είχε ήδη προαναγγείλει. Το νέο φορμάτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η νέα συνεδρίαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας επιβεβαίωσε αυτο που είχε αναφερθεί εδώ και καιρό και ήταν στο προσχέδιο της.

Το Τσάμπιονς Λιγκ τη χρονιά 2024/25 θα αλλάξει άρδην. Δεν θα υπάρχουν επί της ουσίας οι όμιλοι, αλλά θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος που θα περιλαμβάνει τις 36 ομάδες που θα συμμετέχουν στην διοργάνωση.

Κάθε μία από αυτές, θα δίνει αγώνες 10 στο σύνολο -5 εντός και 5 εκτός εδρας- και θα μαθαίνει στη συνέχεια της διοργάνωσης την επόμενη αντίπαλο της έπειτα από κλήρωση που θα περιλαμβάνει διάφορα γκρουπ δυναμικότητας.

Με την ολοκλήρωση των αρχικών αγωνιστικών υποχρεώσεων, οι 8 με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή θα προκρίνονται στην επόμενη φάση, αυτή των νοκ άουτς. Για να συμπληρωθεί, όμως, η 16αδα των συλλόγων, οι ομάδες που θα βρίσκονται στις θέσεις 9-24 θα αγωνίζονται σε διπλά μπαράζ ώστε να προκύπτουν τα υπόλοιπα 8 εισιτήρια.

Από εκεί και πέρα το πλάνο παραμένει το ίδιο, με τα νοκ άουτς των “8”, τους προημιτελικούς, τα ημιτελικά και τον μεγάλο τελικό.

About Author /

Το Sportified.gr ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο ενημέρωσης, από απλό σε πιο... λεπτομερή. Δουλειά μας είναι να σας παρουσιάσουμε γεγονότα του παρελθόντος και μη, αναλύσεις, αλλά και τις απόψεις μας γύρω από τον κόσμο του Αθλητισμού.

Start typing and press Enter to search