Έρικσεν: όλο το ποδόσφαιρο σε μερικά δευτερόλεπτα!

Η σοκαριστική στιγμή της κατάρρευσης του Έρικσεν που ανέτρεψε τα δεδομένα και έδειξε πως ο κόσμος αλλάζει και το θεαθήναι… πεθαίνει!

Τα κρίσιμα δευτερόλεπτα του Κρίστιαν Έρικσεν στο ματς της Δανίας με τη Φινλανδία ήταν αυτά που καθόρισαν και την πορεία του EURO και έδειξαν με τον πιο καταφανή τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλες τις διοργανώσεις και πως η ψυχολογία μετρά. Οι στιγμές και η ανθρωπιά δεν γυρίζουν πίσω. Όσα και να παίζονται στο βωμό του θεάματος, τίποτα δεν μετρά μπροστά στον κίνδυνο της ανθρώπινης απώλειας.

Το χρονικό

Ο Κρίστιαν Έρικσεν στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης της Δανίας με τη Φινλανδία στην προσπάθειά του να κάνει κοντρόλ, ξαφνικά, κατέρρευσε, χωρίς τις αισθήσεις του. Αμέσως, ο διαιτητής χωρίς να χάσει λεπτό ωρυόταν για να σπεύσει το ιατρικό επιτελείο και να παρασχεθούν οι πρώτες κρίσιμες για τα λεπτά που περνούσαν πρώτες βοήθειες.

Η ανάνηψη, η διαδικασία του CPR έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου γιατί ο χρόνος που περνούσε για τη ζωή του μέσου της Ίντερ κυλούσε εις βάρος του. Ο αρχηγός της εθνικής, Κάιερ, ήταν αυτός που την κατάλληλη στιγμή είχε την ψυχραιμία των κινήσεων, να του κρατήσει τη γλώσσα ώστε να μην γυρίσει και παράλληλα, να οργανώσει την ομάδα σε τείχος προστασίας ώστε να μην γίνει θέαμα στο βωμό της τηλεθέασης οι κρίσιμες στιγμές του Έρικσεν. Ήταν ΑΥΤΟΣ που πέτυχε το ακατόρθωτο, να είναι ο αφανής ήρωας σε μια στιγμή που το ποδόσφαιρο πέθαινε. Μαζί με τη γυναίκα του Έρικσεν όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης αγωνιούσε και περίμενε πώς και πώς τη στιγμή που θα μάθαινε ένα νέο που θα έδινε μια νότα αισιοδοξίας για την πορεία της υγείας του.

Ήταν ΑΥΤΟΣ, ο Κάιερ, που μόλις οι νοσηλευτές πήραν τον παίκτη από το γήπεδο, έτρεξε να παρηγορήσει τη γυναίκα του να της πει έστω μια κουβέντα και να μετριάσει την αγωνία της. Ήταν ΑΥΤΟΣ ο δεύτερος πρωταγωνιστής, σε μια μέρα, που η ΟΥΕΦΑ υπέγραψε την “καταδίκη” της ποδοσφαιρικής γιορτής.

Τα νεότερα ήρθαν λίγα λεπτά αργότερα

Η ΟΥΕΦΑ σε διαρκή επικοινωνία με την ομοσπονδία της Δανίας που ήταν επίσης σε συνεχή επικοινωνία με το νοσοκομείο στο οποίο διεκομίσθη ο Έρικσεν, φρόντισε σχετικά άμεσα να ενημερώσει πως ο παίκτης ήταν σε σταθερή κατάσταση, τα χειρότερα είχαν αποφευχθεί και πως είχε ήδη ανακτήσει την επικοινωνία με το περιβάλλον.

Η λάθος απόφαση της ομοσπονδίας

Η ΟΥΕΦΑ υπέπεσε σε ένα ολέθριο λάθος, καθώς πήρε χωρίς δεύτερη σκέψη την απόφαση να επανεκκινήσει το ματς από το δεύτερο ημίχρονο εκεί δηλαδή που είχε παγώσει ο χρόνος, λίγη ώρα μετά το σοκαριστικό περιστατικό.

Το EURO είναι η γιορτή κάθε ποδοσφαιρόφιλου, είναι ο μήνας που όλα πάνε πίσω γιατί τα βράδια και τα απογεύματα είναι κλεισμένα για θέαμα. Η απόφαση της έναρξης ξανά του ματς έδωσε αρνητικό πρόσημο στην προσπάθεια της ομοσπονδίας να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.

About Author /

Το Sportified.gr ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο ενημέρωσης, από απλό σε πιο... λεπτομερή. Δουλειά μας είναι να σας παρουσιάσουμε γεγονότα του παρελθόντος και μη, αναλύσεις, αλλά και τις απόψεις μας γύρω από τον κόσμο του Αθλητισμού.

Start typing and press Enter to search