Ελλάδα που… τρως τα παιδιά σου και τα «χαίρονται» άλλοι

Θα μπορούσα να γράφω ατελείωτες ώρες για το πως η Ελλάδα καταστρέφει τους ποδοσφαιριστές της, πόσο μάλλον όταν προτιμά χειρότερους ξένους ποδοσφαιριστές, από το να δώσει ευκαιρία σε ένα ταλαντούχο Ελληνόπουλο.

Η κατάσταση “φωνάζει” ότι χρειαζόμαστε Έλληνες παίκτες στην χώρα μας, την ώρα που οι ομάδες δεν τους εμπιστεύονται!

Και κάπου εκεί μια ξένη ομάδα τους απλώνει το… χέρι, που χρειάζονται και τους δίνει μια ευκαιρία να “ακουστούν” παντού, όπως ο Αθανασιάδης και ο Κολοβός, μετά τον θρίαμβο μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Οι δυο τους δεν εκτιμήθηκαν στην Ελλάδα, όπως τους άξιζε και πλέον στη Μολδαβία, με την Σέριφ Τίρασπολ, ζουν όλα όσα θα ήθελαν και δεν τους επέτρεψαν. Ο Αθανασιάδης ένας… παγκίτης στην ΑΕΚ, πίσω από τον Τσιντώτα και ο Κολοβός να βρίσκεται συνεχώς στα “στόματα” για τις επιδόσεις.

Κάπως έτσι οι δυο τους αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους την ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ και να “υποβαθμίσουν” την καριέρα τους (λες και το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι αναβαθμισμένο) για ένα πιο μικρό (σε δημοτικότητα) πρωτάθλημα.

Οι δυο και η παρέα τους έκαναν “πλάκα” στην Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον το όνομα τους “παίζει” σε κάθε γωνιά του πλανήτη, την ώρα που οι δικές μας οι ομάδες δυσκολεύονται να πάρουν έναν βαθμό στην Ευρώπη και… τους νοιάζει περισσότερο πως θα κατηγορήσουν τον αντίπαλο για να τον εκθέσουν.

Πως αισθάνεστε κύριοι που αυτοί που τους υποτιμήσατε, τώρα όχι απλά σας φόρεσαν τα γυαλιά, αλλά ΔΕΝ ΣΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ πουθενά; Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στον Αθανασιάδη και τον Κολοβό, καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές της χώρας μας παίρνουν ότι αξίζουν στο Εξωτερικό και όχι στην “μάνα τους”, καθώς εδώ έχουμε μάθει στο πρώτο λάθος να κάνουμε “άχρηστο” τον οποιοδήποτε!

Αυτό που λέει ο σοφός λαός “Με το νου και με τη γνώση βρήκαν τον Θεό καμπόσοι” και έτσι αποφάσισαν να φύγουν από το Ελληνικό πρωτάθλημα και μπορεί να μην πέτυχαν πολλά, αλλά ένιωσαν ότι ανήκουν κάπου, ότι υπολογίζονται από ένα σύνολο.

Εμείς πότε θα βάλουμε “μυαλό” σαν χώρα; Από την πρώτη ομάδα μέχρι τον… τελευταίο οπαδό;

Πότε θα καταλάβουμε ότι με αυτή τη συμπεριφορά βλάπτουμε σοβαρά το “προιόν” της πατρίδας μας;

Η Αθλητική Δημοσιογραφία μπήκε στη ζωή μου, από μικρή ηλικία, όταν και έλεγα μικρός "Εγώ γεννήθηκα για Δημοσιογράφος". Φυσικά και οι πανελλήνιες είχαν άλλο όνειρο για μένα, γι' αυτό και με έστειλαν να διοικήσω επιχειρήσεις, αλλά δεν είχαμε τις ίδιες βλέψεις. Μια ιδιωτική σχολή βρέθηκε στο δρόμο μου και έτσι φτάσαμε στο σήμερα, όπου θα με βρείτε σε κάποια μέσα. Αυτό δεν μας αφορά και πολύ, αλλά θα τα λέμε από εδώ.

Start typing and press Enter to search