Ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε τον… παίκτη, Πεπ!

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός με τον Τάκη Λεμονή στο τιμόνι του, ψάχνει έναν αμυντικό μέσο από το πάνω ράφι για να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα στους ομίλους του Champions League. Στα γραφεία της ΠΑΕ και του προπονητή έφτασε η πληροφορία ότι ο “πολύς” Πεπ Γκουαρντιόλα ετοιμάζεται να αφήσει την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα και να αναζητήσει την επόμενη ομάδα του στο εξωτερικό.

Με εντολή της διοίκησης Κόκκαλη φεύγει φαξ προς τον εκπρόσωπο του Ισπανού άσου, με το ασύλληπτο ποσό των 3 δισεκατομμυρίων δραχμών για διετές συμβόλαιο. Για να γίνει αντιληπτό το ύψος της πρότασης, τότε ο Ζιοβάνι έπαιρνε στον Ολυμπιακό 1,1 δις δραχμές, δηλαδή γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η πρόταση προς τον Γκουαρντιόλα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, άγγιζε τα 4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, κατ’ αντιστοιχία.

Η προσφορά των “ερυθρολεύκων” κάλυψε απόλυτα τον ατζέντη του Πεπ, αλλά όχι και τον ίδιο. Το θέμα δεν ήταν οικονομικό, αλλά είχε να κάνει με την επιθυμία του 30χρονου τότε διεθνούς μέσου να συνεχίσει, φεύγοντας από το “Καμπ Νου” και την πατρίδα, σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Προτίμησε, λοιπόν, να μετακομίσει στην Ιταλία και να φορέσει τη φανέλα της -μικρομεσαίας- Μπρέσια. Το ξαφνικό και αναπάντεχο “όχι” του Γκουαρντιόλα, από τη στιγμή που η πρόταση ήταν εξωπραγματική για τα ελληνικά δεδομένα, άνοιξε νέο κύκλο συζητήσεων για να βρεθεί ένας άλλος ποδοσφαιριστής με ανάλογα χαρακτηριστικά και πρεστίζ.

Τελικά αφού η περίπτωση του Ισπανού δεν έκατσε, ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του Κρίστιαν Καρεμπέ, με την συνέχεια να είναι γνωστή.

Η Αθλητική Δημοσιογραφία μπήκε στη ζωή μου, από μικρή ηλικία, όταν και έλεγα μικρός "Εγώ γεννήθηκα για Δημοσιογράφος". Φυσικά και οι πανελλήνιες είχαν άλλο όνειρο για μένα, γι' αυτό και με έστειλαν να διοικήσω επιχειρήσεις, αλλά δεν είχαμε τις ίδιες βλέψεις. Μια ιδιωτική σχολή βρέθηκε στο δρόμο μου και έτσι φτάσαμε στο σήμερα, όπου θα με βρείτε σε κάποια μέσα. Αυτό δεν μας αφορά και πολύ, αλλά θα τα λέμε από εδώ.

Start typing and press Enter to search