Το μικρότερο πρωτάθλημα στον κόσμο

Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Μεγάλης Βρετανίας σε κάτι μικροσκοπικά νησιά.

Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα με μόνο… δυο ομάδες, οι οποίες σπάνε ρεκόρ αναμετρήσεων κάθε χρόνο.

Γκάρισον Γκάνερς και Γούλπακ Γουόντερερς είναι οι δύο σύλλογοι του νησιού, όπου στεγάζονται σε ένα και μοναδικό γήπεδο.

Βρίσκονται αντιμέτωπες κανονικά κάθε Κυριακή στις 10.30 το πρωί, είτε για το πρωτάθλημα, είτε για κάποια από τις άλλες διοργανώσεις.

Στην αρχή της κάθε σεζόν οι δυο αρχηγοί επιλέγουν το ρόστερ της ομάδας τους, με τον παλιό κλασσικό τρόπο. Ο καθένας στρίβει το νόμισμα και ο νικητής επιλέγει, όπου φαίνεται πως όλοι είναι ταλαντούχοι, μιας και ο τίτλος κρίνεται κάθε χρόνο στη τελευταία αγωνιστική.

Ο πρόεδρος της διοργάνωσης δηλώνει πως το πρώτο παιχνίδι της σεζόν είναι το… Charity Shield, όπου ο πρωταθλητής αντιμετωπίζει τον κυπελλούχο και η ιστορία τους αγγίζει τα όρια της “μαγείας”.

Δεν είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, γι΄αυτό και οι διοργανώσεις είναι με βάση την κανονική δουλειά τους, ωστόσο υπάρχουν και οι… ηλικιωμένοι που κρατούν τη σφυρίχτρα.

Βέβαια για να μην… κουράζει όλο αυτό, ο πρόεδρος έχει σκεφτεί να κανονίζει φιλικά με άλλες ομάδες, αλλά και σπέσιαλ αναμετρήσεις μικρών και μεγάλων, για να διασκεδάζουν οι λιγοστοί φίλοι των ομάδων.

Μπορεί να πάρετε μια γεύση από αυτά τα παιχνίδια, από τα επεισόδια του πρωταθλήματος, πατώντας τον σύνδεσμο (Δείτε εδώ τα επεισόδια)

About Author /

Το Sportified.gr ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο ενημέρωσης, από απλό σε πιο... λεπτομερή. Δουλειά μας είναι να σας παρουσιάσουμε γεγονότα του παρελθόντος και μη, αναλύσεις, αλλά και τις απόψεις μας γύρω από τον κόσμο του Αθλητισμού.

Start typing and press Enter to search